Duikschool Aquarius
Zin om te leren duiken?

Nieuws over onze club

Hier kan je leuk nieuws terugvinden

Perfecte 4 getijdenduik

2e keer… goede keer!

4 getijdenduik, 9 juni 2019. Iets voor 01 uur rijden we over de Binnendijk in Wemeldinge en zien rechts enkele wagens staan aan duikplaats 68, het galjoen zonder poen! De buddies zijn al op de afspraak. In de auto’s is het wel heel rustig, liggen ze hier allemaal te maffen? Om 01u15 is het briefing, 20 minuutjes nog, tijd voor een powernap dus!

Van slapen komt natuurlijk niks in huis, eerlijk, het komt door de adrenaline! Algauw komt er in de rij geparkeerde wagens beweging, gsms lichten op en portieren zwaaien open, led verlichting in al zijn vormen verlicht koffers en laadbakken, het lijkt wel avondmarkt, we gaan er aan beginnen!

geert_jan.jpg

Benny brengt een prima briefing en even later gaan we te water, niet allemaal want we zijn oneven, Chilla offert zich op. Er zijn geen golven, de los-er-over schijnwerper die Geert meezeult geeft ons het gevoel dat we in een zwembad afdalen. 
Op diepte is er echter stroming, ze zit echter niet altijd in de juiste richting en het wrak was ook op weekend want dat hebben we niet gevonden maar het anemonenveld en de palingen maakten alles goed en je weet wat ze zeggen, goed begonnen is…

Omgekleed schijnen we nog eens ter controle onder de wagens en zetten dan richting bivak, het linkse stuk van de parking wordt het onze! Het is ondertussen al half 4 voorbij… om hoe laat is de volgende briefing? Na de 2e duvel komt er reeds licht boven de dijk piepen, we kruipen onder de wol!

 7 uur… gezegd is gezegd, als ontbijt serveren we spek met eieren, tegen half 8 zitten we allemaal, redelijk fris, aan tafel!

UvizD+21TfaRqfJFITCOUg.jpg

Volgende duikstek Wemeldinge parking HW, Geert doet een modelbriefing op zijn kleefbord, waar haalt hij het toch allemaal vandaan, we zijn nu al met 10 duikers want de Potloot is ons komen vervoegen. Linda ruimt op en doet een afwaske, applaus voor Linda! Wij gaan duiken, op diepte is t zicht ni fameus maar er worden sepiola’s en donderpadden gespot. 2 op 2 een succes!

 Het zal snel middag zijn dus kiezen sommigen voor een hazenslaapje, in t zonneke of tussen het neopreen, echt slapen doen we nog niet…

bbq.jpg

Tegen 12 u staat chef Geert, je weet wel diene die op 3 minuten van witte pensen zwarte kan maken, aan de BBQ, dat belooft…
Hij doet het echter meesterlijk en zal zoals een kapitein zijn schip niet verlaten tot iedereen voldaan achterover zakt, moet het nog vermeld worden dat Linda en Benny ons perfect voorzien hebben van groenten en sausjes! Top organisatie!

De volgende duik doen we op de zelfde plaats maar nu bij LW, omdat er ééntje even verderop wilt gaan meeduiken bij de collega’s zitten we terug oneven en weer offert Chilla zich op, als ik t geweten had, had ik je meegenomen naar de andere duik!

Ook deze duik verloopt zonder incidenten, boven op de dijk verschijnt echter de man met de hamer, inderdaad, dit kruipt in de kleren, relaxen is de boodschap!

Duik 4, we hebben onze bivak opgebroken en rijden naar onze laatste duikstek, we gaan te water rond half negen, we zijn niet meer voltallig maar respect voor iedereen, ook zij die kiezen voor de boeken of het gezin, zij die bleven maakten nog een mooie laatste duik, we vonden nog de plastic fles van de Manta en gingen die dan nog even terug bezorgen. Na een drankje en een dessertje sprongen we in de wagen om tegen bijna middernacht thuis aan te komen! Moe maar voldaan… Ja, in t kwadraat dan!

Bedankt Wim, Benny, Geert, Andy, Dietrich, Max, Chilla, Michiel, Christian, Linda en Koen voor de companie!

Bedant Geert, Benny en Linda voor de organisatie!

Max VrankenClubduik